Investeringar2019-12-17T11:10:59+01:00

Investeringar

Jovitech Invest investerar i såväl listade som olistade bolag. Nedan information om Jovitechs större innehav.

EHC Teknik

“EHC Teknik AB tillverkar och utvecklar partikelfilter och avgasfilter för avgasrening
Vi är originalet med 35 års erfarenhet.
EHC Teknik AB var de första i världen som började med tillverkning av partikelfilter 1980. Med vår långa erfarenhet och gedigna kunskap om partikelfilter och avgasfilter är vi unika och ledande inom branschen. Tack vare den kvalité vi levererar, har vi ett förtroende på marknaden.”

Bayn Europe

“Bayn Europe utvecklar och marknadsför sötade fibrer som används av livsmedelsindustrin för att minska mängden socker och kalorier i sina produkter.
Sötade fibrer är en homogen sammansättning av kostfiber, sötningsmedel från växten stevia och andra ingredienser med naturligt ursprung. Vårt tillverkningssätt är unikt för branschen, och skapar en produkt som kan lagras, transporteras och hanteras som vanligt socker utan någon som helst förändring av rutiner eller processer.”

IFK GBG Transferintressenter AB

“Bolaget är ett externt kapitalbolag åt IFK Göteborg. IFK Göteborg ska alltid vara en klubb som alla ser upp till. På och utanför plan. Så lyder föreningens vision och därför är IFK Göteborg mycket mer än ett framgångsrikt A-lag. Akademin ger tjejer och killar chansen att spela fotboll, från första bollkontakt ända upp till juniornivå. Med fotbollen som utgångspunkt driver föreningen en rad CSR-projekt som skänker glädje, hopp och bidrar till integrationen i Göteborg.”

Dive Madhouse AB

“DIVE Madhouse AB är idag med över 40 000 följare, en av Skandinaviens största manliga konstnärer på Instagram. Härigenom har ”DIVE”s unikt abstrakta och färgstarka bildkonst väckt stort internationellt intresse – med utställningar i bl a London, Zhengzhou, Foshan City och Laguna Beach som följd. Med respektfull integritet och utan att göra avkall på den autentiska och genuina bildkonsten, tar DIVE Madhouse AB fasta på kommunikation och distribution genom digitala kanaler. Förutom en avsevärd digital närvaro, återfinns ”DIVE” i fysiska DIVE Madhouse Atelier och Showroom i Sockerbruket, Göteborg.”

Event Logic Sweden AB

“En helt ny värld för dig som bokar möten och event Du vet bäst hur era konferenser och event ska se ut. Vi vet att det tar mycket tid att planera dem. I Event Logic sköter du allt från att planera upplägget och ta in offerter från leverantörer till att hantera bokningar och bjuda in deltagare. Enkelt. Snabbt. Professionellt.”

Target Aid AB

“Target Aid är en samlingsplats för välgörenhet där du som givare hittar projekt och organisationer du vill stötta. Det är ett nytt sätt att ge där du kan söka och välja det du brinner för snabbt och enkelt. Välj själv när du ska ge, just idag, imorgon eller varje månad, du bestämmer! På Target Aid hittar du en mångfald av projekt, organisationer och ändamål och du kan välja fritt istället för att lägga alla dina pengar i samma korg! Idag kanske du är berörd av barn som drabbats av cancer, imorgon är det jordbävning i Nepal. På Target Aid kan du välja och agera när ditt hjärta säger till!”

Hexatronic Group AB

Hexatronic Group AB (publ) är en koncern som utvecklar, marknadsför och levererar produkter, komponenter och systemlösningar med huvudsaklig fokus på den fiberoptiska marknaden. Hexatronic erbjuder ett brett sortiment av innovativa system- och produktlösningar för infrastruktur inom främst passiv fiberoptik med globala varumärken som Ribbonet®, Micronet(TM), Drytech(TM), Lightmate®, FibreHub(TM), Matrix, DCIO(TM), Basic Broadband(TM) och Wistom®. Hexatronic har sitt säte i Göteborg, Sverige och har bolag i Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Kina och USA. Koncernen är listad på Nasdaq Stockholm under tickern HTRO.

Transtema Group AB

Transtema Group är ett kunskapsföretag som sedan 1997 erbjuder tjänster och produkter inom planering, utbyggnad och drift av infrastruktur för kommunikation och datacenter. Transtemas kunder består av teleoperatörer, stadsnät, kommuner, kraftbolag samt större företag. Transtema Group AB omsatte år 2015 68 Mkr med en EBITDA (rörelseresultat före avskrivningar) på ca 13 Mkr. Antal anställda i koncernen ca 130. Transtema Group AB är listat på Nasdaq First North med tickern TRANS.

Vadsbo SwitchTech Group AB

Vadsbo SwitchTech är ett svenskt teknikbolag som bedrivit verksamhet sedan 1996. Bolaget levererar innovativa och energieffektiva belysningsprodukter och är en etablerad leverantör av styr- och reglersystem inom LED-belysning. Vadsbo SwitchTech har varit verksamma i LED-segmentet sedan 2009 och verkar på en marknad med god underliggande tillväxt driven av LED-teknologins fördelar samt en ökning av bostadsbyggnationer i allmänhet och av smarta bostäder i synnerhet. Vadsbo Group AB är listat på AktieTorget med tickern VADS.

Opus Group AB

Opus Group är ett ledande innovativt teknologifokuserat tillväxtföretag på bilprovningsmarknaden. Bolaget har ett starkt fokus på kundservice och innovativ teknik inom IT, utsläppskontroller och fordonsdatakommunikation. Koncernen hade en omsättning på 1 650 MSEK under 2015 med ett starkt kassaflöde och god lönsamhet i rörelsen. Opus Group har över 1 500 anställda med huvudkontor i Mölndal i närheten av Göteborg och 25 regionala kontor, 20 i USA och de övriga i Stockholm, Peru, Chile, Mexiko och Pakistan. Opus Group har egna produktionsanläggningar i Hartford och Ann Arbor i USA. Opus Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

Vindico Group AB

Vindico Group AB är ledande svensk leverantör av säkerhetsteknik och säkerhetstjänster. Dotterbolagen Vindico DNA Systems, Vindico Safety och Vindico Technology marknadsför och säljer kundanpassade säkerhetsprodukter och system till bl a detaljhandeln, banksektorn, logistik, lager, marinor, hushåll samt värdetransportföretag och andra aktörer inom transport. I produktsortimentet ingår det avancerade stöldskyddet SelectaDNA som är ett s k MärkDNA för stöldskydd. Vindico Group erbjuder även säkerhetstekniska produkter och system inom lås, larm och kontanthantering, samt stöldskydd för temporär förvaring. Vindicokoncernens huvudkontor finns i Göteborg med filial i Stockholm. Monica Hallin är koncernchef. Bolaget är listat på AktieTorget med tickern VSEC.

IRLAB Therapeutics AB

IRLAB bildades 2013 och grundar sin verksamhet på över 20 års forskning som startade redan på 1990-talet, då under ledning av Nobelpristagare Professor Arvid Carlsson. IRLAB fokuserar främst sin forskning på neurodegenerativa sjukdomar, i synnerhet substanser för medicinering vid Parkinsons sjukdom och demenser, för vilka det i dagsläget finns ett behov av nya och förbättrade behandlingsmetoder. IRLAB har två primära läkemedelskandidater, IRL752 och IRL790, båda med genomförda Fas I-studier i friska frivilliga forskningspersoner, samt ytterligare tre projekt i preklinisk fas. Bolaget är listat på Nasdaq First North Premier med tickern IRLAB A.

Cellink AB

CELLINK har skapat ett av världens första universella biobläck som idag används av många av världens mest välrenommerade forskningsinstitutioner. Ett biobläck kan blandas med levande celler för att skriva ut funktionella mänskliga vävnader och om framtida forskning är framgångsrik, på sikt, kompletta mänskliga organ i så kallade 3D-Bioskrivare. CELLINKs universella biobläck uppvisar utmärkta resultat och kan användas i såväl CELLINKs egenutvecklade 3D-Bioskrivare som i 3D- Bioskrivare utvecklade av andra operatörer. Mangold Fondkommission AB, tel: +46 8 5030 1550, är Bolagets Certified Adviser.

Bolaget är listat på Nasdaq First North med tickern CELLNK.

Team 4 Trust

Team 4 Trust består av fyra seniora industrialister som tillsammans har bred kunskap, samt erfarenhet av långa internationella karriärer. Vi har parallellt byggt och investerat som entreprenörer i hel- eller delägda bolag. Vi vill bidra till att stärka konkurrenskraft i små och medelstora industribolag där vår erfarenhet och våra finansiella möjligheter kan kombineras. Vi har sett det mesta, gjort det mesta och hoppas få hjälpa några bolag till.

AmphoChem AB

AmphoChem är en kemikaliedistributör med representation i de nordiska länderna och Östeuropa med huvudkontor i Hisings Backa strax utanför Göteborg. Bolaget fokuserar på att skapa och leverera kundanpassade formuleringar och råvaror som uppfyller marknadens behov. De viktigaste områdena är Rengöring & Rengöringsmedel, Biocider, Måla, beläggning, lim och bläck, Personliga hygienprodukter & Kosmetik samt Mat, foder och Läkemedel.

Pemco Additives AB

Pemco Additives AB är en av norra Europas största oberoende B2B leverantörer till bränsle, smörjolje- och polymer industrin. Vi har en nära nog komplett produkt portfölj av basoljor och additiver, de som vi inte har kan vi ordna genom vårt globala kontaktnät. Genom vår stora kunskapsbank och kunniga huvudmän, kan vi erbjuda de bästa och mest effektiva lösningarna för er

Övriga investeringar

Jovitech Invest investerar även i bland annat fastighetsprojekt och klassiska bilar.